Днес ще продължи да духа североизточен вятър, предимно слаб, в Източна България – умерен. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса, в София около 20 градуса. Облачността ще е значителна. Ще има валежи, в следобедните часове на места в Южна България, придружени с гръмотевици.

 

В 6 области е обявен жълт предупредителен код за значителни количества дъжд. Това са областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.   

През нощта облачността ще се разкъсва и намалява, но на места в Южна България все още ще превалява. Вятърът в повечето райони временно ще стихне.

Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

През следващите три дни отново ще бъде слънчево. Сутрин ще е хладно, но дневните температури ще се повишават и през почивните дни ще са между 30 и 35 градуса. През нощта срещу понеделник на отделни места, главно в западната половина от страната, ще превали, възможно е да прегърми.