Граждани и дипломати от Русия, България и други страни положиха венци и цветя на Паметника на съветската армия в София по повод руския празник Деня на защитника на Отечеството, предаде БГНЕС.

На 23 февруари се отдава почит на съветските воини, загинали през Втората световна война.

15 венци и много букети с цвета бяха оставени на паметника от името на руския посланик у нас Юрий Исаков, от посолствата на Казахстан, Беларус и Армения. Сред чуждестранните дипломати, зачели празника, бе и израелският посланик у нас Шаул Камиса Раз.

От българска страна венци и цветя оставиха БСП, АБВ, Българският антифашистки съюз, движението "Русофили", Федерацията да приятелство с народите на Русия и ОНД, Форумът "България-Русия", фондация "Устойчиво развитие на България" и други.

„От името на БСП поднесохме нашата признателност към загиналите герои в най-кървавата война, в която Русия има ключово значение за победата”, заяви ръководителят на организация на БСП в столицата Калоян Прагов.

По думите му паметта за антифашистката борба трябва да се поддържа жив за идните поколения включително и заради събитията в Украйна.