Десетки мотористи се събраха на столичния бул. „Симеоновско шосе“, за да почетат паметта на 28-годишния мотоциклетист, който загина при катастрофа в четвъртък вечерта.

Младият мъж беше ударен от такси, чийто шофьор внезапно предприел неразрешен обратен завой.

Днес, също както вчера, на мястото се събраха много мотористи.

Те свалиха каските си и запалиха свещи.

Множеството настоя за повече морал на пътя и спазване на правилата за движение.

„Проблемът е, че всеки се качва зад волана или на мотоциклета, няма никакво значение, и просто си кара, както си иска, а не както трябва“, коментира един от участниците в събирането – Александър Бакалов.

„Пазим се, доколкото можем, но не е достатъчно, трябва и другите да пазят“, коментира друг моторист – Марио.

Близки и познати на загиналия мъж припомниха, че това не е първият случай при който моторист загива, защото някой прави непозволен обратен завой.

„Този завой трябва да се забрани, защото българинът не знае какво е това и не знае кога и къде да го прави. Това не е липса на култура, а тотална липса на самосъзнание, това са луди хора зад волана“, коментира Александър Бакалов.

Вижте повече във видеото:

Днешното събиране на мотористи е поредното, в което те отправят едни и същи искания. Масовото им недоволство избухна след като през юли турски гастарбайтер изгуби контрол над автомобила си и уби семейство мотористи край Драгоман.

Делото за инцидента започна в началото на август. Виновникът обаче изчезна, след като Софийският окръжен съд го остави под домашен арест. Последва серия протести в цялата страна.