Огромен отзвук получи писмото със зов за помощ на един баща от малкото кубратовско село Юпер, за когото разказа репортаж в bTV Новините в сряда.

В дните преди Коледа Светослав Тонев потърси подкрепа за семейството си от хората като ги призова за помощ с дрехи.

С възродена надежда към доброто очакват Коледата на улица „Надежда" в село Юпер, където живее бащата трогнал цяла България с писмото си. Само за ден апелът за помощ на Светослав е чут от десетки хора, които са решили да помогнат на семейството му.

Семейната къща вече е пълна с колети, лакомства и дрешки за децата, които с усмивка отварят поредния пакет. Не малко са и хората, които дават пари, разказват радостните родители, които недоумяват колко много подаръци е получило семейството.

„Нямам думи просто, много хубави работи са изпратили хората, за децата, продукти, всичко, всичко, много съм доволна”, казва майката Даниела. „Има много добри хора на тоз свят - и в България, и в чужбина. Много благодаря на такива хора, че ги има”, казва Светослав Тонев.

И тъй като са получили много подаръци, Светослав и Даниела казват, че и те ще помогнат, дарявайки част от подаръците на други нуждаещи се семейства.