На електронната поща на bTV се получи писмо с няколко фотографии, чиито автор твърди, че на снимките присъстват народният представител от ГЕРБ д-р Красимира Симеонова и Иван Гюлеметов, който е обявен за национално издирване през 2009 година и все още не е открит от органите на реда. Двамата са снимани заедно в края на май в град близо до Венеция.

Според автора на снимките, които вече са разпространени в интернет чрез пазарджишки електронни издания, депутатската екскурзия до Апенините била организирана от търговско дружество със седалище град Пещера. А Иван Гюлеметов е издирван във връзка с разследване за бракониерство.

Екип на bTV откри д-р Симеонова на работното й място в частния стоматологичен кабинет в родния й град. Макар да е действащ депутат от управляващото мнозинство, бившият лидер на ГЕРБ в Пещера продължава да практикува професията си, заради която е уважавана от своите съграждани. Красимира Сименовова не отрича, че преди 3 месеца се е срещала с Иван Гюлеметов в италианското градче Лидо ди Йезоло и че с нейно съгласие е била снимана в компанията му.

„Това се случи в предпоследния ден на нашето пътуване из Италия. Ние бяхме отседнали в Лидо ди Йезоло и там привечер на търговската улица за моя изненада, даже за мен беше приятно, че видях познати хора, това е едно семейство, което е заминало за Италия”, казва депутатът от ГЕРБ.

Д-р Симеонова е категорична, че не е знаела за криминалното досие на съгражданина й Иван Гелеметов. В Италия тя се зарадвала на неочакваната среща, тъй като преди години лекувала децата на Гелеметов от кариеси.

Инициативата за общите снимки била на съпругата на Иван Гелеметов. Тя е и тази, която публикувала фотосите в социалните мрежи.

Д-р Симеонова сама платила вечерята си в италианската пицария на стойност 100 евро. Тя възнамерява да съди сайтовете, дръзнали да публикуват непроверена информация. Екскурзията в Италия е организирана от софийска туроператорска фирма, а „не както се твърди от търговско дружество със седалище Пещера”. Разноските са изцяло за сметка на д-р Симеонова.

От ръководството на ГЕРБ-Пещера са категорични, че ще дадат възможност на Красимира Симеонова да обясни при какви обстоятелства е била снимана с Иван Гелеметов.

„Самата д-р Симеонова поиска да даде обяснения с оглед на това за нейната репутация. Тя е достатъчно добър специалист в областта, в която работи... Толкова години е доказан стоматолог. Убедена съм, че ще направи всичко необходимо, за да докаже своята невинност”, заяви Десислава Костадинова, председател на общинската партийна организация на ГЕРБ в Пещера.

От областната дирекция на полицията в Пазарджик отказаха коментар пред камера, но потвърдиха, че действително Иван Гюлеметов е обявен за издирване през 2009 година във връзка със започнало досъдебно производство за бракониерство с 6 кубика дървен материал.

Преди година и три месеца д-р Красимира Симеонова се раздели с лидерския си пост в общинската организация на ГЕРБ в Пещера заради скандал с ученическо състезание вграда, на което при правилно решаване на ребус шестокласници от местно училище трябваше да изпишат текста „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

Гафът беше дело на млада и ентусиазирана активистка на партията, която не беше уведомила Симеонова за инициативата си. Скандалът избухна, след като от пресцентъра на ГЕРБ в Пазарджик публикуваха новината за ученическото състезание в Пещера. Заради случката Красимира Симеонова беше публично порицана от Бойко Борисов и свалена като председател на ГЕРБ в Пещера.