През последното денонощие най-много валя в северозападна България, но за последните 15 часа, дъждовният първенец е Русе, с цели 59 л/кв.м., повечето от които, паднали за много кратко време, през изминалата нощ.

По-интензивните валежи се преместват към централните райони. Код жълто е в сила днес, за областите Ловеч, Габрово, В. Търново, Ст. Загора, Пловдив и Пазарджик. Предупрежденията са за 30-35 л/кв.м дъжд. По-значителните количества се очакват през нощта срещу събота.

Днес валежите в по-голямата част от страната ще продължат. През деня и през нощта срещу събота значителни валежи ще има в Централна България. Ще има и гръмотевици. В западните райони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните - ще остане умерен, от изток. Максималните температури ще са в широки граници – от 17° в Северозападна България до 26° в южните и източни райони от страната.

В събота от запад ще започне подобрение на времето - валежите ще спират, по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява. В източната половина от страната обаче все още ще вали, като на места отново валежите ще са значителни. Вятърът там ще се ориентира от североизток и с него ще проникне малко по-хладен въздух. В неделя ще има променлива облачност, валежите навсякъде ще спрат. През първата половина на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време. Сутрин ще е хладно, но дневните температури ще се повишават.