Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи, по-значителни и придружени с гръмотевици ще са те в Югоизточна България и Родопите. Там е в сила жълт код за около и над 20 л. кв/м дъжд. В област Кърджали кодът е оранжев, с очаквани валежи от около 60 л. кв/м, на места и повече.

Ще духа слаб, в източната половина на страната – умерен, вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, а над 2600 метра – слаб сняг. По-значителни ще са валежите в Родопите и Странджа. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

И през следващото денонощие ще преобладава облачно време. Главно в Южна България и Предбалкана ще има валежи, значителни на отделни места в Рило-Родопската област и югоизточните райони. До вечерта валежите в повечето места ще спрат. Ще духа слаб, в източната половина на страната – умерен, вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между  10° и 15°, дневните ще се понижат и максималните ще са предимно между 15° и 20°.

През следващите дни ще се задържи предимно облачно, с временни разкъсвания, по-значителни през почивните дни. Валежи ще има само на отделни места и ще са слаби.

В четвъртък и петък вятърът ще остане от североизток – умерен, в източните райони – временно силен. Температурите ще се понижат още и в петък минималните ще са между 7° и 12°, а максималните – между 13° и 18°.

В събота и неделя вятърът ще отслабне и ще стихне и сутрешните температури ще се понижат още, на отделни места в котловините и североизточните райони ще се образува слана.