Днес ще се задържи предимно облачно, в равнините – с намалена видимост.

На много места ще превали дъжд. Почти без валежи ще е в югозападните райони. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, предимно източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°.

Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата – и силен, вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 1°.

През следващото денонощие ще се задържи облачно, на много места – с валежи от дъжд. През деня сняг ще вали в източната част на Стара планина, но с нахлуването на студен въздух привечер в Северна България и високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота почти навсякъде ще вали сняг, само в Югоизточна България валежът все още ще е от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните от 4° до 9°.

В събота вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в Източна България – до силен. Температурите ще се понижат още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в югоизточните райони – дъжд.

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито.

В понеделник вятърът ще отслабне, а по-късно и ще стихне. Минималните температури ще се понижат още, а и дневните в повечето райони ще са отрицателни. Облачността ще е предимно значителна, на места ще има и превалявания от сняг, предимно слаби.

Във вторник валежи ще има само на отделни места. Ще се появи югозападен вятър.