След обяд ще е облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Южна България.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от около 10° в североизточните райони до 20° в югозападните.

Над планините ще преобладава облачно време. Преди обяд над масивите в Югозападна България ще има временни разкъсвания и намаления, но по-късно облачността и там ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, в Рило-Родопската област количествата ще са значителни. Ще духа силен, по високите части бурен вятър от запад-северозапад, който вечерта в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра: 1-2°, но привечер и през нощта срещу понеделник ще има съществено понижение.

През нощта от север валежите ще започнат да спират, но в южните райони все още ще вали. Утре облачността ще се разкъса и намалее. По-значителна ще остане в Южна България, където на отделни места е възможно да превали слабо. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните между 9° и 14°.

Във вторник и сряда ще бъде слънчево. Преди обяд над източните райони ще има разкъсана облачност. Сутрин ще е студено, минималните температури на места в Западна България ще са около и под 0°, но още през деня във вторник със слаб западен вятър ще започне затопляне и в сряда и четвъртък дневните температури отново ще достигнат и надхвърлят 20°. В четвъртък ще се повишат и минималните температури. По-късно през деня в четвъртък и в петък от североизток за кратко ще проникне по-хладен въздух. Облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.