След слънчевите и доста топли изминали дни, днес температурите падат рязко.

От северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Максималните ще са от 16 до 21 градуса, в София- около 16. Ще бъде облачно и на много места ще превалява. По-значителни ще бъдат валежите в югоизточните райони, а почти без валежи ще остане в Северозападна България.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще бъде и доста ветровито, по високите и открити части вятърът ще бъде бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Над Централна и Източна Европа облачността ще е предимно значителна, ще има валежи от дъжд, на места интензивни. Оранжев код за значителни валежи е обявен днес в Полша, Чехия и Австрия.
Над Балканския полуостров облачността ще се увеличава от северозапад и ще е предимно значителна, на много места ще има валежи от дъжд и силен вятър.


 

Утре валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Сутринта температурите ще са от 3-4 градуса на места в Западна България до 16-17 градуса по морския бряг. Следобед очакваме стойности от 12 до 17 градуса. В четвъртък валежи няма да има и температурите ще останат без съществена промяна. През следващите дни ще преобладава облачно време, ще има и превалявания, на повече места в петък и в неделя. Вятърът ще е слаб от запад. В петък и в събота температурите ще бъдат с 2-3 градуса по-високи, но в неделя отново ще се понижат.