Почти единодушно участниците в анкетата на btvnovinite.bg подкрепиха тезата, че контролът при производството на месо и колбаси не е ефективен.
Тази позиция е подкрепена от 91% от отговорилите.
На обратното мнение са едва 5 на сто от нашите читатели.
Повод за анкетата ни станаха новите разкрития около огнището на антракс във Варненско. Стана ясно, че две дузини ресторанти (в това число – и от курортите) са купували месо, минало през заразена със спори транжорна.
"Контрол при производство на месо и колбаси няма! Контролът не е да тъпчат месата с какви ли не глупости и отрови, също не е и да намираме опаковката на кренвиршите вътре в него... Това е безотговорна работа, но като им дадат по някой лев ще си затраят. Трябва да се направи нещо по въпроса...спешно!", коментира читателка.