Почти единодушно участниците в анкетата на btvnovinite.bg подкрепиха тезата, че контролът при производството на месо и колбаси не е ефективен.
Тази позиция е подкрепена от 91% от отговорилите.
На обратното мнение са едва 5 на сто от нашите читатели.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Повод за анкетата ни станаха новите разкрития около огнището на антракс във Варненско. Стана ясно, че две дузини ресторанти (в това число – и от курортите) са купували месо, минало през заразена със спори транжорна.
"Контрол при производство на месо и колбаси няма! Контролът не е да тъпчат месата с какви ли не глупости и отрови, също не е и да намираме опаковката на кренвиршите вътре в него... Това е безотговорна работа, но като им дадат по някой лев ще си затраят. Трябва да се направи нещо по въпроса...спешно!", коментира читателка.