Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно след обяд и вечерта ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури.

В някои райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия за градушки. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. На повече места и интензивни ще са валежите в следобедните часове. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

През нощта ще превали на места в планинските и североизточните райони. Утре от североизток ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°.

В неделя ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, след обяд с гръмотевични бури, възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 23° и 28°. В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще бъде и малко по-топло. В сряда валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в цялата страна. Отново ще има условия за градушки.