В четвъртък вечер в поредния епизод на предаването "Бригада нов дом" ви показахме пълната промяна на жилището на София и седемте й деца. За семейството това е истински шок… но и сбъдната мечта.

София остава сама с пет деца, след като първият й съпруг се самоубива. По-късно намира щастието отново, и от тази любов се раждат още 2 деца. Картинката, която бригадата на Мария Силвестър заварва в общинската къща, е меко казано потресаваща. Мизерията и липсата на пространство са непоносими за иначе задружното семейство.

Снимка: bTV

Сега намираме Светослав, Стоил, Адриана, Даниел и Иван и четирите им любими кученца. Най-големият Христофор, който дори се включи в ремонта заедно с бригадата, е на работа.

„Ние сме много щастливи. Децата веднага си поканиха гости, приятелчета. Всички минаха. Аз по време на предаването не работех, сега вече работя във фирма за почистване, мобилна група, чистим апартаменти и къщи. Доволна съм и се разбирам с колеги и шеф, с желание отивам на работа”, разказва майката.

Снимка: bTV

Преди ремонта нито едно от децата нямат собствено пространство. Леглата не достигат за всички, а в банята се влиза с нежелание. София няма нормална кухня, в която да готви и семейството не вечеря заедно.

София казва, че след ремонта семейството се сплотило още повече. И въпреки, че парите никога не стигат, никой не се оплаква. Децата помагат на майка си, научили са се какво е да „има” и какво е да „няма”.

Снимка: bTV

И въпреки, че голямата им мечта вече е факт, семейството не спира да мечтае. Иван иска да стане футболист, Светослав – журналист, Даниел – баскетболист, Стоил – техник, Ади още не е решила.

А за какво мечтае майка им? „Аз не си мечтая толкова, колкото най-важно ми е да са здрави децата, другото всичко се преодолява….и най-вече да има вечерята на масата, друго не ни интересува”.