Днес Борис Гуджунов е тежко болен и получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева, не и такава за прослужени години. Защото социалистическата Концертна дирекция не му е отчитала удръжките и осигуровките от хонорари.

„Аз съм загубил всякаква надежда! Въпреки че така пеех в песента „Надежда”, казва емблематичният изпълнител.

Прочетете цялото интервю на Борис Гуджунов с Теодора Трифонова:

Сега пеете ли?
-
Не, сега не пея, защото от тия болници ми е пресъхнало гърлото и не мога да поддържам гласа си във форма. Най-голямата ми трагедия е как пеех тогава и когато чуя някакъв запис викам: Майка му стара, пял съм много хубаво. Но сега не мога вече така.

Мъчно ми е. Вече нещата са други и съм един стар пенсионер. Пенсионер без пенсия.

Липсва ли ви сцената?
- Много. Аз загивам, това е.

И как се оправяте?
- Докато работих, допреди 5 години, свързвах от хонорари, но тука напоследък е толкова тежко, че е смешно е да го кажа, но ще го кажа. Всеки ден си изчислявам колко лева има в тия 10 - 15 дни, които остават до пенсия мога да похарча и това са по 2-3 лева.

Като ме питат колко ти е пенсията, срам ме е. Защото някои си мислят, той е обиколил света, той е пял и изведнъж с мижавите 220 лв. Смешна работа!

Надявате ли се на нещо, някой да ви чуе?
- Не, не се надявам изобщо, нито на бъдещето на България вече.

Не мога да не се усмихвам, защото погледнато отстрани – тая пародия, това нещо, която се разиграва в нашата държава, то не е човешко. Не може да забравиш народа си.

Можете да помогнете на Борис Гуджунов на сметка:

Централна Кооперативна Банка АД:
IBAN: BG81 CECB 9790 10E3 4797 00
BIC: CECBBGSF

Титуляр: Кристиян Борисов Гуджунов