Едната част от нашите сънародници, които бяха блокирани на летището в Тимишоара, след като самолет на „Райън еър” не можа да кацне в Пловдив, вече се прибраха.

Самолетът с близо 200 пътници от Лондон е кацнал снощи в Румъния.

Авиокомпанията изпрати част от тях с автобус към България, а другата част беше прибрана от правителствения самолет.

След като чакали часове на летището в Тимишоара, едната част от нашите сънародници приели предложението да поемат към страната ни с автобус. След 15 часа пътуване кошмарът им приключва в Пловдив.

Казват, че не е имало осигурени нито вода, нито храна за пътуването.

Тази вечер малко след 19:30 ч. правителственият самолет кацна на летище Пловдив, превозвайки близо 100 души,прекарали повече от 24 часа на летището в Тимишоара. Хората разказаха, че преживяването им е  било кошмарно.

На бедстващите българи било съобщено, че летището разполага само с 10 стаи. В тях били настанени част от майките с малки деца и бременни жени. Хората се оплакаха от отношението на персонала на летището.

Следващата седмица бедстващите в Румъния имат среща с омбудсмана Мая Манолова. Решени са да съдят авиокампанията и ще искат парично обезщетение.

Пътниците могат да претендират за възстановяване на извънредните им разходи за храна и хотел, но не и за обезщетение, защото причината за ситуацията е лошото време, а не вина на превозвача.