Бившата съпругата на бившия френски президент Никола Саркози – Сесилия, е на частно посещение в България. Почти 7 години след освобождаването на българските медици от Либия, бившата първа дама на Франция, която вече носи фамилното име Атия, кацна в София инкогнито.

За това посещение знаеха няколко души. То се планираше месеци наред, но по изричното желание на Сесилия медиите не бяха информирани. Целта е една - лична среща с медиците, които преживяха толкова много. И бяха освободени чрез преговори, за които се знае толкова малко. Още във вторник вечер някои от сестрите очакваха срещата.

"Чакам утрешния ден, срещата със Сесилия, която съм я чакала седем години! Много пъти се организираха някакви срещи, но нещо ставаше и се разминавахме", казва Валя Червеняшка.

Сред малкото публични детайли около освобождаването на медиците е, че за 14 дни Сесилия два пъти посещава Триполи. Престоят й продължава съответно 20 и 45 часа. Личната си тактика за първата среща с Кадафи описва с думите "Изненадай го, поеми играта в свои ръце”. Ето защо му казва в очите: "Не се приближавайте толкова близо до мен", което по нейните спомени го е стъписало.

В личен план, по-малко от 2 месеца след освобождаването на медиците, животът на Сесилия се преобръща. Следва развод със Саркози и нов брак - с бизнесмена Ричард Атия. В момента бившата първа дама на Франция управлява фондация за помощ на жените по света.

Бившата първа дама на Франция ще бъде ексклузивно гост на Светослав Иванов в предаването "120 минути" в събота от 16.00 часа!