Бивш шофьор на тежкотоварен камион от 4 години е прикован на легло с прекъснат гръбначен стълб. Заради липсата на инвалидни рампи и широк асансьор, Едуард Чиняев се е превърнал в затворник в собствения си дом в търновския квартал „Бузлуджа", в което живее със съпругата си Павлина и сина Александър.

Животът на семейство Чиняеви върви добре до фаталната дата 16 септември 2010 г. Тогава Еди като шофьор извършва курс от Турция за Москва с ТИР-а си, пълен с грозде. Докато преминава през Румъния, камионът се поврежда. Шофьорът спира на един паркинг, повдига кабината и се пъха под нея да отстрани повредата. Внезапно обаче кабината пада върху него и той изпада в кома.

Настанен е в интензивното отделение на болницата в гр. Яш. Там лекарите му поставят страшната диагноза счупен гръбнак и съмнението, че някога ще успее да се изправи. Въпреки опитите на лекаря, Еди така и не успял да се изправи на крака. От кръста надолу тялото му е неподвижно и безчувствено. Той обаче не мислел да остава жив труп. Успял да се научи сам да се прехвърля от леглото върху инвалидната количка, с която се придвижва в апартамента. На терасата и навън обаче не може да излиза, защото асансьорът не е пригоден за инвалидна количка. Едно от желанията на Еди е да има скутер за инвалиди, с който да може да се движи сам.

Цената на такъв скутер обаче е от 3000 лв. нагоре и семейството не може да си го позволи. От социалните служби пък направо „застреляли" мъжа, като му обяснили, че за да му отпуснат скутера, трябвало не само краката, но и ръцете му да бъдели обездвижени и да бъдел 100% инвалид.

Общо доходите на тричленното семейство са около 600 лв. От тях около стотина лева струват лекарствата на Еди. Наскоро Павлина прочела в интернет за българския лекар д-р Павел Табаков от Университетската болница във Вроцлав, който извършил чудо, като накарал инвалид да проходи. Това дало надежда на Павлина, че ако съпругът й бъде опериран от д-р Табаков, чудото ще стане.

Семейството обаче не знае как да се свърже с българския лекар в Полша. Чинаеви ще са много признателни, ако някой им помогне да успеят да намерят телефон на хирурга или на клиниката, в която той работи.