Ние учителите имаме механизъм да работим с децата, но институциите трябва да работят с родителите. Това каза в предаването „Тази неделя” учителката Емилия Калоянова, която на 6 януари беше пребита от майка на второкласник пред погледа на децата от класа.

Калоянаво уточни, че детето си е намокрило карката при игра със сняг, но тя заедно с класната са му осигурили сухи чорапи и обувки и то е било настанено до парното. Майката на детето обаче звъняла непрестанно и накрая нахлула в стаята и започнала да дърпа детето, а Клоянова се опитала да я спре. Тогава агресивната майка започнала да бие учителката. Децата от класа са били в шок, с тях е говорил психолог на следващия ден.

По думите на Калоянова в същия клас има още 2-3 проблемни деца с проблемни родители и класната им – Тинка Иванова, била пред инфаркт. Калоянаво преподава от 28 години и ще се върне в училище, но се притеснява да се върне в този клас.

Дъщеря й – Сияна, която е в 10 клас, е открила национална електронна подписка срещу посегателството срещу майка й. Идеята е подписката да бъде внесена в прокуратурата и този побой да не остане безнаказан.