Стая 7 в трети корпус на лагера в Харманли отскоро е дом на семейството на Раид. Те са от Сирия и това е първата им Коледа далеч от дома

„Трудно е на празника да си далеч от дома, в който оставихме родителите си. Непрекъснато мислим за тях. Молим се да са добре. Това е една тъжна Коледа за нас”, признава Раид.

Той обаче прави всичко по силите си, за да не разочарова 5-годишната си дъщеря, която с нетърпение чака подаръка под елхата .

Желанието на Дженифър е да има нова кукла, но на тази Коледа получава топли ботуши В ролята на Дядо Коледа влезе Българският червен кръст. Подаръците обаче не бяха по желание, а по необходимост

„Всички се стараем да окажем едно внимание на децата най-вече, за да може да усетят този празник - абсолютно всички”, каза регионалният координатор на БЧК Минка Мичеринкова.

Официално в лагера в Харманли живеят само 20 християнски семейства. За тях Коледа е празник, който свързват с изобилие, което днес не могат да си позволят.

„Ние днес не мислим за това какво ще ядем. Просто се радваме на празника и благодарим на Бога че сме живи”, споделя Селям Аблаха.