Днес над страната ще преобладава облачно, на места и мъгливо време. На отделни места в крайните източни и северозападни райони е възможно да преръми. Повече слънчеви часове ще има над Югозападна България. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максимални температури в повечето райони между 8 и 13 градуса.

Докато в ниските места е облачно и мъгливо, над планините времето остава много приятно и през новата седмица- предимно слънчево и сравнително топло. Температурите в курортите ни ще са от 6 градуса на Алеко до 13 градуса в Банско.

През следващото денонощие времето ще остане без промяна. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места в крайните източни и северозападни райони е възможно да преръми. Слънчево ще е времето над Югозападна България, но в сутрешните часове на места и там ще има мъгли. В сряда и четвъртък по-значителна облачност ще има в Дунавската равнина и източните райони, над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък и в събота ще остане предимно слънчево.