Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, само в крайните източни райони ще е облачно със слаби превалявания. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София – около 13.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

В петък и събота на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност и температурите в тези райони ще се задържат по-ниски – до 6-8 градуса. В останалите райони максималните ще са между 10 и 15 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. В неделя облачността ще се увеличи, но през по-голямата част от деня ще е без валежи. В началото на следващата седмица от северозапад ще нахлуе студен въздух. Ще има и валежи, в равнинната част от страната – от дъжд, в планините и планинските райони, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. Във вторник по-късно през деня валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и вятърът ще отслабне.