Пътешественик ще обиколи три морета с каяк. В началото на май той потегли от Силистра, премина през делтата на Дунав и в момента е в Балчик.

15 дни след началото на пътешествието и първите 600 километра Боян Николов определя като драматични, поради лошото време. „Това е най-голямото премеждие, че за 15 дни съм имал 3 или 4 слънчеви, хубави дни. Иначе или вятър, или дъжд. Мокро преживяване", казва каякарят.

Въпреки трудностите Боян продължава обиколката си: „Понякога е много приятно, понякога е много страшно. Въобще когато си сам в морето и нещо се случи, понякога си е страшно."

А страшното е силният вятър, който не ти позволява да излезеш на сушата и гребеш вместо по 6-7 часа на ден, по 12.

Въпреки че няма много място, Боян има всичко необходимо за дългото пътуване: „Каякът е пълен предимно с храна. Малко дрехи, техника доста според мене нося. Резервно гребло, количка за лодката, резервни материали, отверка, гаечно ключе. Един куп дреболии, които може да потрябват."

Утре пътешественикът тръгва към Резово, от където с кола ще стигне до Гърция. Там с каяка ще премине през Йонийско и Егейско море и ще слезе на брега на Игуменица.

Три държави, три морета и малко над 2 000 километра сам сред вълните.

Можете да следите до къде е стигнал Боян Николов на този адрес.