23-годишната Алиша Павлова преподава в 51-во училище денем, а нощем вече е позната като Ашли - певица в чалга заведения.

През нощта влиза в ролята на купонджийка. Попфолкът й е в кръвта. На сутринта Ашли вече е „госпожица Павлова” и от попфолк певица се превръща в...учителка на второкласници.

Завършила е „Народно пеене" в Широка лъка, но избира попфолка. „Насочих се, дойде си ми отвътре. Израснала съм с тази музика, може би затова”, признава тя.

В попфолка й харесва това, че винаги има емоция, чувства и ритъм.

Ашли не крие, че голяма част от песните й са свързани с личния й живот.

„Най-много ми лежи на сърцето „Луда да те обичам", може би защото е моя история и ми е останала такава по-емоционална”, казва изпълнителката.

Ашли не се обижда да я наричат „чалга певица".

Снимка: btvnovinite.bg

„Това се получава, защото някои от колежките си позволиха доста да изгрубеят в клиповете и песните си, затова така се получава. Било то текст, музика, било то провокативно държание”, обяснява тя. Казва, че нейните клипове са обрани.

Ашли вече не обръща внимание на настоятелните мъжки погледи и неприличните покани.

„Най-грозното предложение е да си тръгна с някого след участието ми”, допълва тя.

„Много пъти съм си мислила - защо го правя. Много пъти съм получавала подобно отношение от другата страна. Но малко по малко се свиква с тези неща. Харесва ми и започнах да бера плодовете”, казва още Ашли.

Само след няколко часа тя ще се появи в една от класните стаи на 51-во училище в столицата и ще преподава музика.

Снимка: btvnovinite.bg

По този начин тя се опитва да разбие стереотипа, че попфолк певиците са глупави. „Аз съм един пример, че попфолк певиците са кадърни”, изтъква тя.

Няколко часа сън й стигат, за да се появи свежа в училището. Задължителен атрибут отново са високите токчета.

Госпожица Павлова е учителка по музика вече три месеца. Работата й там било задължително изискване, за да вземе дипломата си за музикален педагог.

Обича и тази работа. Казва, че не е строга учителка. „Разбира се, трябва да има малко строгост, но не трябва да е прекалена. За мен това не е добър подход към децата”, казва певицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Младата учителка иска да научи децата най-вече на фолклор. Въпреки че Ашли е чалга певица, вратите на 51-во училище винаги ще бъдат отворени за нея, защото стереотипите трябва да се разбиват.

„Нямам представа колко от чалга певиците са завършили педагогика, както Ашли с фолк и джаз. Клишето е „чалга певицата - недобър интелект", но Ашли тотално го разбива. Тя е роден учител. Учителството не се учи, тя има педагогическите данни. Те са й вродени. Ашли е добър артист и добър учител. А й децата я обичат”, категоричен е Асен Александров, директор на 51 СОУ „Елисавета Багряна”.

Най-важното за Ашли е, че само на 23 години вече е покорила върховете, за които е мечтала.

„Аз имах две мечти и ги осъществих - едната да бъда изпълнител на сцена, другата мечта беше да преподавам пеене. И двете ги постигнах”, разкрива тя.

И все пак Ашли е категорична - между училището и попфолка избира второто. Въпреки това вярва, че е постигнала и много в училище - а именно, че е разбила стереотипа за чалга певиците.