От няколко дни нестандартна табела посреща жителите и гостите на врачанското село Бели извор. Идеята е на кмета на селото, който вдигнал ръце от изхвърляните на входа на селото боклуци и решил да провокира нарушителите.

„Всеки ден изпращам тук един човек да обира боклуци, и всеки ден има боклуци”, посочи кметът Кирил Илиев.

Заради боклуците на входа си Бели извор било напът да се прости със славата на едно от най-чистите села в Северозапада.

„ Изхвърлят си кутиите за цигари, чашките за кафе, шишетата от минерална вода, въобще всичко, каквото има излишно в колата, се изхвърля тук на пътя”, оплака се кметът.

Срещу двеста лева от селския бюджет провокативната табела вече е факт. Надписът върху нея гласи: Ако решите да изхвърляте боклука си на пътя, моля, обадете се, ще дойда да го събера. На табелата е посочен и кметският телефон.

Дали табелата ще има ефект, предстои да видим. А кметът, който прочу селото с манифестациите за Първи май и с плакатите на Живков и Путин в кабинета си, казва, че ако табелата успее да възпре поне един нарушител, значи е изпълнила предназначението си.

„Имам обаждания от хора в насока, че подкрепят тая идея, това значи, че има някакъв ефект, нямам обаждания за изхвърлен боклук, но ако се обадят, ще дойда и ще го събера”, увери Илиев.