18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора е в тежко психическо състояние, продължава да е в шок. Настанена е при най-близките си и е под постоянно наблюдение. Това каза пред bTV адвокатът на момичето Валентин Димитров.

Момичето уби с нож своя насилник - 62-годишния Богдан Динев, съден през годините за рекет и блудство. Мария се предаде сама на полицията и вчера преди обед беше пусната от ареста.

Обвинението за умишлено убийство, което й бе повдигнато първоначално, бе променено в умишлено нанасяне на средна телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия.

„Мария не е убийца и не е извършила умилено убийство, а е причинила телесни повреди, за да защити живота и здравето си”, категоричен беше защитникът.

Той подчерта, че ще пледира за невинност. По думите му няма да се стигне до съдебен процес. След като приключи разследването, смятам, че прокуратурата ще достигне до извода, че Мария е действала в условията на неизбежна отбрана и наказателното производство ще бъде прекратено поради липса на престъпление.

Адвокат Димитров посочи, че с него са се свързали много жертви на убития Богдан Динев.

„С мен се свърза жената, която е скочила от четвъртия етаж, докато Боньо се е опитвал да я изнасили. Днес се свърза с мен човек от Англия, който разказа потресаваща история. Преди доста години Боньо е опитал да изнасили момиче пред Младежкия дом в Стара Загора, тя го е ухапала, след което той е озверял, привел я в безсъзнание и извадил с клещи зъбите й. Пословични са зверствата на този човек”, отбеляза Димитров.

„Клиентката ми разказа, че е изнасилена и в процеса на изнасилването е нанесла порезните рани”, каза той във връзка с обявеното от прокуратурата, че към момента няма безспорни доказателства, че Мария е била изнасилена.

Мариела Нордел от първия сезон на „Мастършеф” подкрепи публично Мария и това, което тя е направила. „Нелепо е детето да е държано три дни в ареста. Трябваше да е със семейството си и с психолози”, подчерта тя в предаването „Тази събота”.

„Когато правосъдието не е в услуга на обществото, какво ни остава, освен да го вземем в свои ръце”, попита тя.

„Трябва всички да подкрепим Мария, тази злоба, чувство за безпомощност и реваншизъм, което тлее в нейното сърце в момента, трябва да се изчисти”, подчерта Мариела Нордел, която призна, че също е станала жертва на изнасилване през 1986 г.