57-годишна жена от Русе стана най-възрастният студент в Русенския университет, след като се записа в редовна форма на обучение заедно със сина си, предаде БГНЕС.

Майката Людмила Гочева е част от „семейната” група на първокурсници, в която освен сина й Пламен е записан и племенникът й.

Снимка: БГНЕС

31-годишният Пламен дълго време планирал да се запише в университет. След като завършил професионалната гимназия по дървообработване в Русе, той веднага започнал да работи. Сега реализирал амбицията си заради дипломата на по-малката си сестра. Майката пък изчаквала решението на Пламен, за да учат заедно.

„Мамо, дошло е твоето време, кандидатствай с брат ми!”, каза ми дъщеря ми. Слава Богу, приеха ни и двамата, една специалност сме, една група”, споделя Людмила.
„Бях страшно изненадана, когато видях оценката си от приемния изпит по български – оказа се най-високата", допълва жената.

Решението й да стане студентка на тази възраст не било особена изненада за приятелите й, които я познават добре. Единственият, който не очаквал да има двама студенти в къщата си, бил съпругът на Людмила. Самата тя не се притеснява от годините си и не се чувства по-различна от останалите студенти в специалността „Материалознание".

Людмила и Пламен вече са изписали първите си тетрадки по висша математика. Разказват, че им е много интересно.
Людмила не се притеснява, че ще вземе диплома чак на 61 години – както казва тя, „човек се учи цял живот”.