50 хиляди евро са нужни, за да живее едно 12-годишно момче. Кристиян страда от рядък вид злокачествено заболяване и има нужда от спешно лечение в чужбина. Детето се бори с две страшни диагнози: хидроцефалия и злокачествен тумор на епофизата.

Адът, през който преминават Кристиян и семейството, започва на 19 май като обикновено главоболие. „Изписаха ни аналгин, нурофен, витамин C, хапчета за повръщане и казаха, че е някаква вирусна инфекция”, разказва Венелин Великов - баща на момчето.

Болката обаче не отшумява и състоянието на Крис се влошава. Влиза в болница четири дни по-късно, където е опериран по спешност два пъти. Поставена му е мозъчна клапа.

Въпреки усилията на българските лекари, момчето изпада в кома и родителите заминават за лечение в Германия. В клиника в Хановер Кристиян е операриран още два пъти - сменена е мозъчната клапа и е отстранен туморът на епофизата. За да бъде завършено успешно лечението му обаче са нужни 30 седмици химио- и лъчетерапия, които струват 50 хиляди евро.

До момента семейството е събрало едва 12 хиляди лева от необходимата сума. Краят на август е срокът, в който детето трябва да замине отново в Германия, за да звърши лечението си.

Ето и банковите сметки, чрез които можете да помогнете:

EUROBANK EFG BULGARIA
Swift: BPBIBGSF
Сметка в лева: BG 56 BPBI 7940 4065 1455 01
Сметка в евро: BG 38 BPBI 7940 4465 1455 01
Венелин Йорданов Великов