Днес се навършват 40 дни от смъртта на Пламен Горанов. В памет на самозапалилия се във Варна мъж в няколко града беше организирано бдение.

Пламен се самозапали на 20 февруари пред община Варна в знак на протест срещу управлението на града. Младият мъж почина на 3 март.

Бденията днес започнаха в 18 часа. Десетки столичани се събраха в църквата "Света Неделя", за да почетат варненеца. После хората се отправиха към Съдебната палата, където изписаха с цветя името му.

Освен в София бдения за Пламен тази вечер бяха организирани и пред общините във Варна и Бургас. В Бургас часът на бдението, както и мястото – сградата на общината, съвпаднаха с всекидневните протести на граждани, срещу синята зона в града, данъците и др.

Един от десетината протестиращи бе донесъл карамфил в памет на самозапалилия се млад варненец, а бургазлии почетоха паметта му с минута мълчание на колене.

Във Варна хората пуснаха летящи фенери в небето в памет на Пламен. Там се събраха около 100 души.

От гражданския комитет „Равни пред закона" призоваха онези, които няма да имат възможност да отидат на бденията, да запалят свещ и да я поставят до прозорец у дома в знак на солидарност.