27-годишен младеж от златоградското село Ерма река се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. За операцията в чужбина семейството трябва да плати 40 хиляди евро, но бащата е пенсионер, а майката изкарва по-малко и от минималната заплата.

Емил Пехливанов е с диабет от 10-годишен, но до преди 2 години момчето имало нормален живот.

„Нямаше никакви проблеми, докато го насочиха от очен ТЕЛК да минава през контраст, цветна снимка. Нали на всички хора правят, не подозирахме, че е бил алергичен към този контраст. И му го сложиха едни млади момчета от София, беше събота, и той почва да повръща, да се гърчи и вика: "Майко, знай, че ме осакатиха, така никога не съм се чувствал". И му прилоша, пожълтя. Само по болници сме, редовно. Оттук нататък не видяхме бял ден”, разказва майка му Фанка Пехливанова.

През ден болното момче ходи на хемодиализа. Претърпял е три белодробни операции за два месеца.

„Той се чувства много отпаднал. Оттук надолу го нося на гърба, сутринта до колата, която ги взима за хемодиализа, на обед си го прибирам, през цялото време на лежане”, допълва баща му Васил Пехливанов.

Хората от Ерма река са събрали досега близо 700 лв. за лечението на  Емил.

Има вариант за операция и в Александровска болница, но трябва донор, с нула отрицателна кръвна група. Семейството се обръща с молба към всички, които имат възможност, да помогнат, защото в момента единственото, което ги крепи, е вярата, че синът им ще оздравее.

Можете да помогнете на сметка в Експресбанк:

BIC: TTBBBG22
IBAN: BG39TTBB94004526734865
Емил Пехливанов, с. Ерма река