С прикования на легло 26-годишен Николай Божиков ви срещнахме преди година, когато имаше нужда от пари за купуване на мобилен апарат за дишане.

Днес момчето отново събира пари с благотворителен концерт, но не за себе си, а за читалището в родния си град. Той иска също да подари на съгражданите си и друга емоция - да гледат финала на Шампионска лига в центъра на града.

Преди година Ники, който страда от мускулна дистрофия, изпълни първата си мечта - да види слънцето на живо. Това стана с помощта на хиляди хора, които събраха 43 000 лева - за мобилен апарат за дишане и инвалидна количка. Сега младежът организира благотворителен концерт за читалището в града.

„Мой дълг е да помогна заради хората в града и заради Христо Ботев, който е дал живота си за нас. Реших да го направя с музика и да почна първо с най-важното място, където пазим традициите си, а именно - читалището в града.

Ники кани редица изпълнители чрез Facebook. Йоанна Драгнева, Ралица Ангелова от "Тоника СВ", арженитнецът Лукас Маскияно и много други прегръщат идеята.

Той иска да изкаже своята безкрайна благодарност към всички ,да покаже на всички,че трябва да вярваме в доброто, сподели майката на Ники – Теодора Божикова.

Ники  иска да подари на хората от града си и друга емоция - масово гледане на финала на Шампионска лига на голям екран, които съвпадат с концерта.

Гледах как на НДК гледат мачове, но не мисля че София е България и защо пък не да се случи това и в най-българския град Калофер, казва Николай.

Дали и тази мечта на Ники ще се сбъдне - предстои да разберем в събота.