Група млади хора от Плевен правят благотворителна кампания, за да помогнат на своя приятел, болен от рак на костите. Венелин Иванов е само на 21 години, а за лечението му в чужбина са необходими над 100 000 лева - сума непосилна за семейството му.

Венелин е бивши възпитаник на гимназия по транспорт в Плевен. След като завършва образованието си, заминава за София и веднага си намира работа. Той е запален футболист и докато спортува миналата година получава силни болки в коляното.

Заради оплакванията приятелят му Веселин Русев предложил да отидат в болницата за рентгенова снимка. След няколко прегледа Вени и приятелите му чуват страшната диагноза - тумор на костите.

„За всички беше голям шок, когато чухме тази диагноза – рак на костите, известна като Сарком на Юнг. Той горе-долу прие това, но е уплашен,” сподели приятелката на Венелин Ива Николова.

Лекарите препоръчват лечение в чужбина. Сумата, необходима за него, е над 100 000 лева и е непосилна за семейството на Венелин. Приятелите му са направили благотворителни концерти и шоу. Всеки ден раздават флаери по улиците на Плевен. Създали са група в социалните мрежи, където откликват хора от цяла свят, които също разпространяват призива за помощ.

„Обръщам се към всички добри хора - нека да отворим сърцата си и да помогнем на това младо момче да продължи живота си,” призова Ива Николова.
В момента Вени е в болница в столицата. Неговите приятели в Плевен продължават кампанията си и вярват, че тя ще има успех. „В този момент сме до него и искам да се обърна специално към него - да не се предава, защото ние вярваме в него, че всичко ще се оправи и пак ще видим неговата усмивка,” каза друга негова близка приятелка – Нора Владимирова.

За да помогнете на Венелин, може да използвате дарителска сметка: IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 ( В ЛЕВА ) BIC: BPBIBGSF ПОЩЕНСКА БАНКА