2000 лева е таксата за провеждане на ритуал „царска сватба” на хълма Царевец. Това каза Методи Петров, управител на Общинското дружество „Обредни дейности” във Велико Търново.

При царската сватба, която се провежда на историческото възвишение над града, длъжностното лице и младоженците са облечени със специални облекла и корони в средновековен стил. За такъв ритуал се заплаща на музея 1000 лева и на „Обредни дейности” също 1000 лева.

През 2012 година няма промяна в цените на веселите ритуали в Търново. Таксата за провеждане на сватбен ритуал в обект, стопанисван от Регионалния исторически музей, като Царевец, Музей „Учредително събрание” и др., е 1000 лева, като тя е гласувана от общинския съвет и влиза в сметка на музея.

За ритуал на друго знаково за града място цената е 360 лева. Три пъти по-малко струва сватбеният ритуал, който се провежда в Обредната зала. 240 лева се заплащат за изнесен ритуал, а 360 лева – за сватба на Паметника „Асеневци”, както и на Площадката за наблюдение на Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”.