18-годишно момиче написа гневно писмо до политиците. Тийнейджърката от Перник е решила да напусне България. "Здравейте, скъпи политици. Казвам се Валентина Георгиева и съм момиче на 18 години. Искам да ви задам един въпрос - когато вие сте били на моята възраст, било ли ви е страх да излизате нощем по улиците? Било ли ви е страх, че родителите ви няма да имат пари, за да осигурят прехрана на семейството си? Мен ме е страх”, пише в писмото.

Валентина всъщност търси помощ, защото смята, че ситуацията в България не би могла да бъде по-лоша. „Ученици на по 16-17 години скачат срещу учителите си. Трябва да се изгради пак този авторитет, които е имало преди на учителите пред учениците. Дисциплината да стане малко по-строга”, настоява момичето.

„Баща ми, тъй като аз живея само с баща ми, предполага, че никой няма да ме чуе. Каза ми „това ти си го мислиш, много хора не мислят така”. А аз му обясних, че съм длъжна да опитам”, разказва Валентина. Тя е в 12 клас, но учи задочно, защото се налага да започне работа.

„Ходя с баща ми, той е монтьор, и му помагам. Ремонтираме камиони, багери, фадроми. Не е присъщо за момиче на моята възраст”, признава тийнейджърката.

Въпреки всичко, Валя обича страната си. „Но със сигурност не искам да е държавата, в която ще живея и в която ще израснат моите деца”, допълва тя.

Валентина е изпратила гневното си писмо до образователното министерство, Министерския съвет и Президентството. Надява се, че не просто ще получи отговор, но ще накара управляващите да се замислят.