Утре вечер в 20 часа по bTV стартира новият риалити формат „Фермата"! В голямото приключение ще се включат 16 авантюристи, които ще трябва да оцелеят без всякакви удобства. Участниците попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация. И за да успеят, трябва сами да построят всичко от нулата!

Наш екип влезе във „Фермата" и разговаря с главния редактор на предаването - Ники Николов.

„Фермата" e мястото, където 16 авантюристи ще прекарат 3 месеца от живота си. На пръв поглед - познат за зрителите формат. Но не съвсем!

„В това предаване ще се гради. Ще се гради това място, което първо, не е телевизионен декор. А е реално съществуващо запустяло място, което ние намерихме след доста обиколки по различни места”, посочи Николов.

„ Тук ще влязат една група хора, които трябва да дадат нов живот на това място. Точно тази философия - градивната философия на този формат и спецификата на кастинга - ще покаже едно нещо, което е много интересно в съвременния ни живот - кастингът е такъв, че събира различни хора, големи противоположности”, допълни главният редактор на шоуто.

„За мен тази ферма показва реалното състояние на държавата ни с оглед на целия Европейски съюз. Това е България. Ще видим дали в 3 месеца тези категорично различни - като социален статус, като религия, като философия, като навици, като принципи - дали ще могат да я изградят така, че след 3 месеца ще стане една немска, австрийска ферма или ще си остане в този вид, в който ни е цялата държава”, каза още той.

По думите на главния редактор на предаването участниците ще имат условия за живот. Но такива, каквито са имали хората преди повече от 100 години.

„Имат условия. Ето това нещо зад нас, в едни три стаички ще трябва да се събере групата, където да спят. Те там няма да намерят легла. Ще трябва да ги търсят, да си ги сглобят. Да си направят матраци от слама”, разкри още Николов.

„Имат река, в която могат да се къпят. Имат кладенец. Електричество нямат. Имат газени лампи, които, за да работят, трябва да запалят огън, а тук няма нито кибрит, нито огън”, заяви той.

А предизвикателствата започват от първата секунда.

На 6-ия ден вече ще има елиминиран човек.

Всяка седмица те ще имат конкретна задача за обособяване мястото за живеене. И правилно отглеждане на конкретен вид животно - имаш крава, пиеш мляко, имаш кокошка, ядеш яйце на закуска.

Няма никакво време за адаптация, а битката започва моментално!

„Това, което е най-интересното и смисълът му като телевизионен експеримент, е дали българинът може сам да си оправи фермата, демек живота”, обобщава Николов.