11 години след Черната Коледа в Кербала, където загинаха петима български военни, оцелелият бивш рейнджър Георги Видов разкри пред bTV, че човек, поискал анонимност, е героят-снайперист, убил камикадзето в камиона.

На 27 декември 2003 г. в Кербала бе атакувана с камион-бомба базата на български войски в Ирак — „Индия“. При атаката загинаха петима български военнослужещи - майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров. 68 наши бойци бяха ранени.

Във фаталния ден Георги Видов си направил кафе, когато започнала канонадата от изстрели. „Това, което видях, не го пожелавам на никой. Дори да го гледа, камо ли да го преживее“, каза той.

Когато започнало нападението, той грабнал каската си. Някои моменти му се губят. Проблясък в спомените му е е човекът, който го е открил ранен.

По думите на Видов, това е човекът, убил камикадзето в камиона. Това е съвсем друг снайперист, който стрелял по натъпкания с експлозиви автомобил. За извършител на този подвиг е обявен друг човек, а истинският останал анонимен. Видов разказа, че снайперистът още служи в българската армия и сам пожелал анонимност.

Видов разказа, че миналата година, когато се навършиха 10 години от трагедията, оцелелите войници се срещнали и разговаряли. Поздравявали се с „Честит рожден ден“.