Таксиметрови шофьори организират митинг в София и Пловдив. Те настояват за незабавни корекции в Закона за автомобилните превози.

Пространството около храм-паметника "Александър Невски" буквално ще пожълтее. Поне такива са очакванията на организаторите. Те планират само в столицата да се съберат повече от 1000 автомобила.

„Основният проблем, заради който се събираме, е абсурдният текст в закона, който казва "Купувайте нови коли". Няма ресурс повече да купуваме нови коли”, категоричен е Сава Комитов от Асоциацията на таксиметровите синдикати.

Едно от основните искания е да отпадане задължителният жълт цвят за такситата. Часове преди началото на демонстрацията вече личи, че протестът няма да бъде единен. В него няма да участват представители на най-големите фирми в София. Няма да се включат и всички асоциации на такситата.

Искат, примерно, да горната възраст на автомобилите да се увеличи от 5 на 10. Категорично не сме съгласни с това. За един месец автомобилът има пробег, равен на личния автомобил за една година. Това не трябва да става”, каза Кирил Ризов, председател на съюз „Такси”.