В село Джерман повече от 1000 души затвориха пътя за Кулата. Хората не искат да се строи депо за отпадъци в непосредствена близост до къщите им. Те казаха „не” на проекта за депото, след като от години търпят последствията от пречиствателната станция и пункта за вторични суровини в района.

„Не искаме боклуци тука в нашата околия, да си намерят място. Просто да е далече от населението, не сме длъжни да им миришем боклуците”, категоричен бе мъж на име Сергей.

„Ние сме родители, трябва да помислим и за бъдещето на малките деца”, коментира Бойка Харамалийска, която има дете на 4 г.

Повече от 1000 жители на Джерман и околните села поискаха преразглеждане на решението. Представители на политически партии, евродепутати, хора на църквата и кукери дойдоха в Джерман да подкрепят протеста на местните хора, които затвориха главния път.

„Ако не бъдем чути, всичките, цялото село отиваме опъваме палатков лагер пред общината. Ще живеем пред общината в Дупница, докато не бъдем чути’, зарече се Светлозар Апостолов. По проект депото ще бъде изградено на 400 метра от селото и на 200 от бъдещата магистрала.