Спортните журналисти в България се обединиха в инициатива за събиране на средства за лечението на 10-годишната Боряна Дикова. Към тя се присъедини и Българският футболен съюз.

Момичето страда от тумор на яйчниците и в момента е в Германия за редица операции, след като преди това е изкарала неуспешно и погрешно лечение в България. Тъй като отпуснатите средства от Фонда за лечение на деца в чужбина не достигат, журналистите решиха да помогнат за събирането на останалата част от парите, нужни за излекуването на Боряна.

Освен че се ангажира с конкретна финансова помощ, президентът на БФС Борислав Михайлов реши 20% от цената на продадените билети за предстоящата европейска квалификация България – Малта също да бъдат преведени по сметката за спасението на Боряна. Във ВИП зоната на Националния стадион „Васил Левски” по време на мача, който е в неделя от 21.45 часа, ще бъдат поставени и кутии за събиране на средства на място. И всеки от присъстващите ще има възможността също да подкрепи каузата.

За популяризирането на каузата и събиране на средства утре, 13 ноември, ще се проведе благотворителен турнир по футбол „Да помогнем на Бобка”. Събитието започва от 10 часа на откритото ВИП игрище на спортен комплекс „Академик” до зала „Фестивална”. В турнира ще се включат 4 отбора – състав от бивши футболисти, тимът на спортните журналисти „Медиа Юнайтед”, отбор на футболните съдии и „Отбор на надеждата”, който представи България на световното първенство за бездомни хора в Чили. Преди финалния мач ще се проведе и атрактивна дамска футболна среща - спортните журналистки срещу отбор на съдийки и студентки от НСА.

Дарения, освен на самия футболен турнир, могат да се правят на следните банкови сметки:

Сметка в лева:
IBAN: BG48 RZBB 9155 1066 4654 17
BIC: RZBBBGSF
Любов Иванова Тотева

Сметка в евро:
IBAN:BG36RZBB91551466465406
BIC: RZBBBGSF
Lubov Ivanova Toteva