Четвъртата блокада-изненада на протестиращите в София се оказа сградата на Обществената телевизия. Шествието тръгна от “Орлов мост” малко след 08:00 ч. Недоволстващите поискаха оставката на ръководството на телевизията. 

Преди хората да се насочат натам, Мая Манолова от платформата “Изправи се БГ” съобщи, че един от служителите ѝ - Тихомир Василев е бил подложен на полицейски тормоз.

По думите ѝ полицаи са претърсили дома на неговите родители.

А съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов коментира: "Известно е, че българските граждани имат ниско доверие към Националната телевизия. Това е в резултат на водената политика и затова се иска оставката на ръководството. (…) Ние и сега имаме Конституция, която май не е по-лоша от това, което ни предлагат. Това е измама и е необходима по-голям натиск и концентрация върху властта, за да се предизвикат предсрочни избори. Ако днешните управляващи си организират изборите, ще си ги купят, както купиха и предните."

Вчера недоволстващите блокираха сградата на КПКОНПИ. Втората изненадваща блокада беше пред ЦИК.

В първия ден, в който недоволстващите обявиха, че ще блокират различни административни сгради - цел беше правосъдното министерство.