И днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна, около и след пладне, купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра.

Повече слънчеви часове ще има преди обяд над Източна България. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, след обяд облачността ще се увеличи, но ще остане почти без валежи. Вятърът ще е слаб. Максималните температури на въздуха ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 21°-23°.

Над планините облачността ще бъде значителна, около и след пладне на много места ще превали и прегърми, когато и вятърът временно ще се усилва.  Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Снимка: bTV

В четвъртък облачността ще бъде разкъсана, преди обяд, над по-голямата част от страната, временно намаляваща до слънчево. Около и след пладне купесто-дъждовна облачност ще се развива над Източна България и планините, където на места ще има и превалявания, придружени с гръмотевици. Дневните температури ще останат по-ниски от обичайните за началото на юли.

В петък и през почивните дни ще се усили вятърът от североизток. Най-голяма е вероятността за валежи в събота, когато по Черноморието и в Югоизточна България ще се развият и гръмотевични бури, възможни са интензивни валежи. Ще остане хладно за сезона.

В началото на новата седмица температурите ще започнат да се повишават и на места максималните ще достигнат и надхвърлят 30 градуса. В понеделник вятърът от североизток ще отслабне. Ще има и слънчеви часове, но след пладне в Западна България пак ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици.