Днес ще е облачно и на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са предимно между 7 и 12 градуса, в София- около 9.

Над планините ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 1.

Утре облачността ще започне да се разкъсва и намалява, следобед над много райони до слънчево.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Понижението на температурите ще продължи и минималните ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 5 и 10, в София- около 4.

В нощта срещу четвъртък със северозападен вятър ще нахлуе студен въздух. В четвъртък ще преобладава облачно време, главно в Западна и Централна България ще има превалявания – във високите котловинни полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите райони – от дъжд. Значителни валежи не се очакват. Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 3 градуса, а максималните - между 4 и 9. Привечер и в нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее. В петък сутринта в много райони ще е тихо и ясно с минимални температури между минус 4 и плюс 1 градус. През деня ще преобладава слънчево време и ще се затопли. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. През почивните дни също ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в неделя. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще доближават, в отделни райони и ще надхвърлят 15 градуса.