Днес времето над страната ще бъде облачно, в крайните северозападни райони с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, в крайните югозападни райони до 10- 13 градуса.

В планините ще е предимно облачно със слаб вятър. Главно в Стара планина ще превали слаб сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра около минус 2 градуса.

В събота ще преобладава облачно време, в по-голямата част от страната без валежи. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните между минус 1 и плюс 4 градуса, максималните – предимно между 3 и 8 градуса. Привечер от югозапад ще завали – по долината на Струма и Места – дъжд, в планините и планинските райони – сняг. В нощта срещу неделя ще завали на повече места в страната – предимно сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – все още дъжд. В неделя през деня валежите ще се усилят, по-съществени като количество ще са на места в Западна България. С усилване на североизточния вятър ще нахлува студен въздух и до вечерта в повечето райони валежите ще са вече от сняг. В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и студено, валежите от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна покривка, по-съществена в северозападните райони. По високопланинските проходи и в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания. Във вторник за кратко валежите ще отслабнат, но вечерта отново ще се активизират. Температурите съвсем слабо ще се повишат. В планините ще е много ветровито. Към сряда валежите от запад ще отслабнат и ще спират, но със северозападен вятър в страната ще нахлуе още една порция студен въздух. В североизточните райони все още са възможни значителни количества.