Днес преваляванията ще продължат, но вече ще са на по-малко места и по-слаби. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, в Източна България и по долината на Струма - временно силен, от север. Максималните  температури ще бъдат между 6° и 14°.

 

 И през следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. През нощта и утре преди обяд ще е почти без валежи. На места, главно в Южна България - и с временни разкъсвания на облачността. След обяд и вечерта валежите ще се активизират, ще продължат и през нощта срещу понеделник и на места ще бъдат значителни. В ранините ще превалява дъжд, а в планините и планинските райони –  сняг. С до умерен вятър от север-североизток ще продължи да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°,  максималните – между 5° и 10°, на отделни места в Южна България - до 12°.

 

 През първата половина от следващата седмица ще се задържи предимно облачно. Ще има и превалявания, на повече места и по-съществени в понеделник, в равнинната част от страната - от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. Температурите ще останат без съществена промяна, по-ниски от обичайните за периода. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната - от северозапад, в източната - от север-североизток.