Днес облачността над повечето райони ще се задържи значителна, с временни разкъсвания. Ще има места с намалена видимост. На отделни места е възможно да превали или прегърми. Вятърът ще се усили.  

В северозападните райони ще остане студено и днес ще има опасност от образуване на поледици. В останалите райони ще бъде доста топло за декември – максималните температури утре ще бъдат между 8 и 13 градуса.   

Над планините и днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания. Ще има и мъгли. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1600 метра - от сняг.  Ще бъде ветровито.

Новата седмица ще започне с понижение на дневните температури. В понеделник ще преобладава облачно време. Още преди обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, в югозападните райони ще са значителни по количество. По-късно през деня ще завали и в централната част от страната. 

Най-късно дъждът ще достигне североизточните райони. В Северозападна България и в Предбалкана в понеделник привечер и през нощта срещу вторник дъждът ще преминава и в сняг.