Преди обяд на много места в низините ще има ниска слоеста облачност, която по-късно ще се разкъсва и намалява. В отделни райони ще има и мъгли. По-значителна ще се задържи облачността през целия ден по поречието на Дунав, северните подножия на планините и североизточната част от страната. Вятърът ще бъде слаб, по Черноморието временно до умерен - от север. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще бъде с променлива облачност. Вятърът ще е северен, временно до умерен. Максималните температури ще са 12°-13°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, но в северните подножия със значителна облачност почти през целия ден. Вятърът ще е слаб, по Старопланинското било и Източните Родопи умерен - от север. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 8°, на 2000 м. около 0°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.