След като в събота термометъра достигна на места почти 30 градуса, тази неделя ни очаква понижение на температурите. От северозапад ще нахлува хладен въздух.

В западната половина на България  през деня температурите вече ще бъдат между  12° и 17°. В източните райони все още ще има стойности и над 20 градуса.

Ще бъде предимно облачно, ще вали на много места в Западна и Централна България. През нощта  валежите ще продължат на изток, в западните райони ще спират.

По морето облачността ще е значителна. През нощта срещу понеделник и там ще завали. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури  ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-20°.

Над планините ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от сняг. Ще бъде ветровито, с  умерен, временно силен вятър предимно от юг-югозапад.

В понеделник все още, предимно в източните райони ще има места с валежи, но с напредването на деня ще спират.  Във вторник ще е предимно слънчево, със сутрешни мъгли в ниското.