Обир е станал на паркинга на голям хипермаркет на бул. „Цариградско шосе“ в столицата. Двама маскирани са нападнали млад мъж, който е слизал от микробуса си. 

Извършителите на обира са избягали
Снимка: Ивелина Драгнева

Само пред bTV ограбеният мъж каза, че е бил нападнат от двама мъже и напръскан с лютив спрей. Иво Здравков се е опитал да окаже съпротива, но нападателите са издърпали чантата му, в която имало около 30 000 лева. По-голямата част от парите са били служебни. Мъжът работи във фирма за зареждане на магазини с цигари. 

„Бяха с някакви маски. Напръскаха ме с лютив спрей и нищо не видях. Побягнах и паднах. Когато паднах, започнаха да ме натискат и да ми дърпат чантичката с парите, и ми казаха „пускай, че ще те убием“. Аз пак не я пусках и те я скъсаха и избягаха. Имаше човек, който ми помогна да стигна до тоалетната и да се измия“, разказа пред bTV Иво Здравков.

Той не може да си спомни как точно изглеждат нападателите му. Не е забелязал да е бил следен. 

„Само силуети виждах, след като ме напръскаха. Само видях, че се качиха в колата и избягаха , имаше човек тук, който ми помогна да стана и се обадих на 112. Някои неща дори ми се губят и не ги помня“, каза още потърпевшият. 

 

Иво Здравков, ограбен
Снимка: bTV

Извършителите на обира са избягали
Снимка: Ивелина Драгнева

От СДВР потвърдиха за нападението. Извършителите се издирват.