Въоръжен мъж нападна банков трезор в столичния квартал „Сухата река”, рани охранителя и задигна над 10 хил. лв. Извършителят успя да избяга.

Мъж, облечен с черен суичър, с качулка на главата и тъмна маска на лицето. Това е последното нещо, което вижда охранителят на банковия клон преди да бъде напръскан със спрей в очите. По думите му, се е опитал да му каже да свали маската, но нападателят е действал твърде бързо.

Щом охранителят е неутрализиран, маскираният се насочва към двете касиерки. Пръска и тях със спрея. Очилата, които носят жените обаче спасяват зрението им.

„Техните първи показания са, че той им е подал торба и им е казал да дадат наличните пари в нея. Много бързо е станал обира”, посочи Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Според хората от съседните магазини, полицията дошла минути по-късно. Извършителят се издирва, продължават разпитите и огледа на мястото.

Снимка: БГНЕС

Касиерките пълнят плика с над 10 хил. лв., нападателят бяга с парите в неизвестна посока. Едната от тях все пак успява да натисне паник бутона.

Все още полицията изяснява какво точно е оръжието, което е носел мъжа. Преглеждат се и записите от охранителните камери в района. 

През годините има няколко запомнящи се банкови обира у нас.

Снимка: btvnovinite.bg

На 20.07.2018 г.в Несебър

Миналата година крадци разбиват стена на банков клон в Несебър. Проникват през съседен офис до трезора и крадат над 100 хил. лв.

Снимка: btvnovinite.bg

На 28.03.2016 г. в Русе

В Русе през пролетта на 2016 г. са откраднати четвърт милион от трезор на банка, който пак е разбит през дупка в стената.

Снимка: btvnovinite.bg

На 23.01.2016 г. в Бургас

Обран е и клон в сградата на хипермаркет в бургаския квартал „Изгрев”. Липсват близо 170 хил. лв.

Снимка: btvnovinite.bg

На 05.01.2016 г. в София

Дни по-рано и от банков офис в столичния квартал „Люлин” обират над 170 хил. лв.

Снимка: btvnovinite.bg

На 24.03.2004 г. в София

Най-крупният банков обир у нас. През мазетата в блок крадци достигат до трезор и разбиват повече от 40 сейфа.