През нощта облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над Югозападна България и Горнотракийската низина. От запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планинските райони - от сняг.

Утре ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна и ще бъдат все още от дъжд, но в Западна България ще вали предимно сняг и там ще се образува снежна покривка. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 6°.

 

  В планините облачността ще бъде значителна и ще вали сняг. В масивите от Западна България ще духа силен североизточен, а в Източна – югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

 През нощта срещу петък и в петък, със силен вятър от североизток ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, които през нощта срещу петък ще се усилят. Ще се образува снежна покривка. В крайните югозападни и югоизточни райони преваляванията ще са все още от дъжд, но в петък и там ще преминат в сняг.

В Североизточна България ще има виелици и навявания. Виелици и навявания ще има и по високопланинските проходи. Температурите в страната ще се понижават и снежната покривка ще се задържа. През почивните дни ще бъде много студено.

През нощта срещу събота и в събота валежите ще спират, а и облачността временно ще се разкъса, но над Източна България ще се задържи облачно и все още на отделни места е възможно да превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, в източните райони - все още силен северен вятър.

В неделя и на изток вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Облачността ще бъде по-често значителна, само на отделни места са възможни слаби превалявания от сняг.

В първия ден от следващата седмица бавно ще се затопля, но сутрешните температури ще останат много ниски, в отделни райони все още близки и  малко по-ниски от  минус 20 градуса.