Зимата се върна с обилен сняг в Родопите. Синоптиците предупредиха за опасно дъждовно време в няколко области, а Агенция „Пътна инфрастуктура“ призова за повишено внимание.

Интензивният снеговалеж наложи ограничения за шофьорите на Рожен и Превала - преминаването през двата прохода е само с вериги, но преди минути мярката беше премахната. Камионите над 12 тона обаче са спрени. В 12:20 ч. от АПИ съобщиха, че ограничението за тежкотоварни автомобили за прохода Рожен отпада.

Снимка: btvnovinite.bg

Снеговалежът, който започва рано тази нощ, натрупа над 10 см снежна покривка. Тежкият сняг създаде проблеми на шофьорите. Не беше лесно и за снегопочистващите машини.

„Цяла нощ не сме спали, мокър е снегът, тракторът даже буксува, едвам върви от тежък сняг“, казва  шофьор на снегорин Хайри, който допълни, че е имало само един закъсал шофьор, но той е бил без вериги.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента без ток е само едно село.

Снимка: btvnovinite.bg

„За момента нямаме проблеми с електричеството. Тази нощ пожарната са се отзовали на множество сигнали за подпалени комини“, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриан Петров.

От пътните служби призовават шофьорите да тръгват подготвени за зимата на пътя.

Жълт код за значителни валежи е в сила за Северна, Централна и Южна България.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!